2017. december 31., vasárnap

Félszemű Alien

Földünkön feltehetően számtalan még fel nem fedezett növény és állatfaj él. Tengerek mélyéről, magas hegységek eldugott ormairól, barlangok rejtett zugaiból időnként előkerül egy-egy példány.   
A fenti élőlényt azonban egészen egyszerű, hétköznapi helyen találtam, egy homoksivatag közepén. Különleges mimikrijének köszönhetően remekül álcázza magát. Hol növényre hasonlít, hol pedig hatalmas rovarra. 
Összetett szeme van, mint a légynek. Minden egyes szemhez fehér nyálkás látóideg vezet, melyen keresztül az információt rendkívül gyorsan tudja eljuttatni a feldolgozó központba. Különlegessége még ennek a vezetéknek, hogy a feldolgozó központot takaró burkolat alól egyszerűen szálanként ki tudja mozdítani az egyes szemeket, ezzel nem csak az előtte, mellette, sőt akár a háta mögött lévő eseményeket is rendkívül pontosan észlelni tudja, hanem a számunkra felfoghatatlan 4 dimenziós térben is képes tájékozódni.   

Egy ilyen lény természetesen nem maradhat védtelenül:  ha veszélyt észlel azonnal álcázni kezdi magát. Bámulatosan tudja változtatni az alakját!
Ha akarja olyan, mint egy szőrkutya,
vagy szétrágott szobafestő pemzli,
vagy madár farkán pamutbojt.
Meséket azonban nem a Bogyóknak mond, hanem különös nedves vezetékeken csüngő  szemei apró antennaként működnek, melyek segítségével a begyűjtött adatokat továbbítja a világűr felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése