2014. november 5., szerda

Esztergom

A hétvégén Esztergomba látogattunk, igazán villámlátogatás volt, fő tevékenységi helyszínünk esztergomi régi kedvenc: a Csülök csárda, valamint megtekintettük a helyi fürdőt is. Az előbbiben nem csalódtunk, az utóbbi kívülről gyanúsan lepukkant szocreál építménynek tűnt, de belül igazi kis gyöngyszem, nagyon alkalmatos arra, hogy az ember kikapcsolódjon a hétköznapok taposómalmából.
A magam részérő szívesen fotóztam volna többet, de alkalmazkodni kellett a társasághoz, és a társaság is alkalmazkodott hozzám, így a séta során eltűrte a kattintgatásomat (ketten voltunk). 
A ködös idő sejtelmes lepelbe burkolta a várost.
Párkányba is átsétáltunk a Mária Valéria hídon, innen (is) igen impozáns látványt jut a Bazilika és környéke. 


Aztán kisütött a nap (hogy kell olyan húzogatós képpárt készíteni? tudja valaki?): 
Nagyon tetszett, hogy a Bazilika kupolája mindenhonnan kikukucskál.
Szomorú látvány azonban, hogy ez a gyönyörű város hihetetlenül szép műemlék épületei hogy pusztulnak. Sopronhoz és Kőszeghez hasonlatos ékszerdoboz lehetne, de valahogy mintha nem jutna rá pénz ... 
...és szándék. Pl. semmi bajom nincs a falfestményekkel, graffitikkel, mégis azt gondolom, hogy ez a kép nem illik a városképbe, figyelembe véve, hogy ha háttal állunk az alkotásnak az jobbra látható látvány fogad.



1 megjegyzés:

  1. Én egy hete jártam Esztergomban, az a pénz még jobban elszivárgott. Nem értem , annyi szép ház, oly sok érték van a városban.

    VálaszTörlés